Datum för Skolornas matematiktävling

Aktuella datum för 2008:

Välkomna till en ny tävlingsomgång hösten 2008!

Tävlingsbidragen från kvalificeringen granskades vid rättningskonferensen i Linköping 20-22 oktober 2006. I tävlingen deltog 682 elever från 104 skolor. Summan av de individuella resultaten för de tre bästa eleverna på varje skola utgjorde skolans lagresultat. Minst 3 tävlande från varje skola krävdes för deltagande i lagtävlingen. De 18 bästa i kvalificeringen gick vidare till finaltävlingen, som i år arrangerades av Luleå Tekniska Universitet lördagen den 25 november.

Årets lagtävling vanns av Spyken i Lund. I den individuella tävlingen delade Gunnar Peng och Zihan Hans Liu på segern. De hade båda maximala 42 poäng i finalomgången.NMC 2007 ägde rum torsdagen den 29 mars ute på skolorna med Sverige som värdland.

 • Här hittar du NMC-sidan!

 • IMO 2007 (Internationella matematikolympiaden) ägde rum i Hanoi, Vietnam, 19-31 juli.

  Sverige kom på 41:a plats bland 93 deltagande nationer. Fyra av de svenska deltagarna fick bronsmedalj: Zihan Hans Liu, Gunnar Peng, Harald Freij och Daniel Wang. De båda övriga deltagarna fick hedersomnämnanden: Chen Xing och Anders Martinsson. Ledare för det svenska laget var Paul Vaderlind, Stockholms universitet och Victor Ufnarovski, Lunds universitet. Mera detaljer finns IMO-tävlingens hemsida.

  Baltic Way 2006 arrangerades i Åbo 1-5 november.

  Sverige representerades av ett lag med 5 deltagare.

  Senaste uppdatering: 26 november 2006

  Inbjudan till årets tävling har gått ut och breven bör ha nått skolorna i mitten av vecka 34. De sänds till de skolor som deltog 2005 och till skolor med "omfattande" NV-,TE-, IB- och vissa SP-program. Om din skola inte deltog 2005, kontakta oss gärna per e-post (skolornas@bredband.net) för att förvissa dig om att din skola blir inbjuden.